Kuşkonmaz Çorbası Tarifi



Kuşkonmaz Çorbası Malzemeleri
  • 450 gr kuşkonmaz
  • 2.5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 dal taze kekik
  • 1 defne yaprağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 2.5 su bardağı süt
  • Rendelenmiş muskat
  • 35 gr tereyağı
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

  • Kuşkonmaz Çorbası Hazırlanışı
  • Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Tavuk suyu, kuşkonmaz, kekik, defne yaprağı, rendelenmiş sarımsağı tencereye alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Ocaktan alıp kapağını kapatın ve 10 dakika dinlendirin. Defne yaprağını içinden çıkarın ve mutfak robotundan geçirerek pürüzsüz hale getirin.
    Tencereye un ve sütü alıp karıştırın. Püreye rendelenmiş muskatı ekleyip tencereye ilave edin ve kaynamaya bırakın. 5 dakika kaynayınca biraz taze kekik yaprağı, tereyağı, tuz ve rendelenmiş limon kabuğu ekleyin. Sıcak servis yapın. Kuşkonmaz çorbası artık hazır, afiyet olsun.
  •