skip to main |
skip to sidebar
Kuşkonmaz Çorbası Malzemeleri
450 gr kuşkonmaz2.5 su bardağı tavuk suyu1 dal taze kekik1 defne yaprağı1 diş sarımsak1.5 yemek kaşığı un2.5 su bardağı sütRendelenmiş muskat35 gr tereyağıTuz1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Kuşkonmaz Çorbası Hazırlanışı
Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Tavuk suyu, kuşkonmaz, kekik, defne yaprağı, rendelenmiş sarımsağı tencereye alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Ocaktan alıp kapağını kapatın ve 10 dakika dinlendirin. Defne yaprağını içinden çıkarın ve mutfak robotundan geçirerek pürüzsüz hale getirin.
Tencereye un ve sütü alıp karıştırın. Püreye rendelenmiş muskatı ekleyip tencereye ilave edin ve kaynamaya bırakın. 5 dakika kaynayınca biraz taze kekik yaprağı, tereyağı, tuz ve rendelenmiş limon kabuğu ekleyin. Sıcak servis yapın. Kuşkonmaz çorbası artık hazır, afiyet olsun.