Pastırmalı ve Kremalı Karnabahar Çorbası Tarifi



Pastırmalı Ve Kremalı Karnabahar Çorbası Malzemeleri
  • 500 gr karnabahar
  • 1 soğan
  • 3~4 su bardağı tavuk suyu veya su
  • 200 ml krema
  • 200 gr pastırma
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Karabiber

  • Pastırmalı Ve Kremalı Karnabahar Çorbası Hazırlanışı
  • Derin bir tencereye tereyağı ve ayçiçeği yağını alarak kısık ateşte ısıtın. Soğanın kabuğunu soyup yemeklik doğrayın ve tencereye ekleyip soteleyin.Minik çiçeklere ayırıp yıkadığınız karnabaharları ekleyip 2-3 dakika soteleyin. Tavuk suyunu ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. El blenderinden geçirip pürüzsüz kıvama getirin. Üzerine kremayı ekleyip hızlı bir şekilde karıştırın. 2-3 taşım kaynattıktan sonra tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın.Ayrı bir tavada minik küp şeklinde doğradığınız pastırmaları hafifçe kızarıncaya kadar soteleyin. Kremalı karnabahar çorbasını kaselere paylaştırın. üzerine yağda kızartılmış pastırmaları serpip servis yapın. Pastırmalı ve kremalı karnabahar çorbası artık hazır, afiyet olsun.
  •