skip to main |
skip to sidebar
Pastırmalı Ve Kremalı Karnabahar Çorbası Malzemeleri
500 gr karnabahar1 soğan3~4 su bardağı tavuk suyu veya su200 ml krema200 gr pastırma1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı ayçiçeği yağıTuzKarabiber
Pastırmalı Ve Kremalı Karnabahar Çorbası Hazırlanışı
Derin bir tencereye tereyağı ve ayçiçeği yağını alarak kısık ateşte ısıtın. Soğanın kabuğunu soyup yemeklik doğrayın ve tencereye ekleyip soteleyin.Minik çiçeklere ayırıp yıkadığınız karnabaharları ekleyip 2-3 dakika soteleyin. Tavuk suyunu ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. El blenderinden geçirip pürüzsüz kıvama getirin. Üzerine kremayı ekleyip hızlı bir şekilde karıştırın. 2-3 taşım kaynattıktan sonra tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın.Ayrı bir tavada minik küp şeklinde doğradığınız pastırmaları hafifçe kızarıncaya kadar soteleyin. Kremalı karnabahar çorbasını kaselere paylaştırın. üzerine yağda kızartılmış pastırmaları serpip servis yapın. Pastırmalı ve kremalı karnabahar çorbası artık hazır, afiyet olsun.