skip to main |
skip to sidebar
Zencefilli Pırasalı Havuç Çorbası Malzemeleri
Yarım kg havuç1 patates2 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil1 pırasaKurutulmuş domates4~5 su bardağı tavuk suyu veya su1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı4~5 dal ince kıyılmış maydanozFrenk soğanıTuzKarabiber
Zencefilli Pırasalı Havuç Çorbası Hazırlanışı
Havuç ve patatesin kabuklarını soyup iri olacak şekilde doğrayın. Tereyağı ve ayçiçeği yağını tencereye aktarıp ısıtın. Yemeklik doğradığınız pırasayı ilave edip soteleyin. Patates, zencefil ve havucu ilave edip 4-5 dakika soteleyin. 4 su bardağı sıcak suyu ilave edip karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp blenderle pürüzsüz oluncaya kadar ezin (çorbanın suyu yeterli gelmezse bir miktar sıcak su ilave edebilirsiniz). Kaselere aktarıp üzerine ince kıyılmış frenk soğanı ve kurutulmuş domates serperek sıcak servis yapın. Zencefilli pırasalı havuç çorbası artık hazır, afiyet olsun.