Fener Balığı Çorbası Tarifi



Fener Balığı Çorbası Malzemeleri
  • 1 kg fener balığı (fileto)
  • 2 soğan
  • 2 havuç
  • 2 patates
  • 2 defne yaprağı
  • 1 yapraklı kereviz
  • 1/3 demet ince kıyılmış maydanoz
  • 1/3 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 limon
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım kahve fincanı elma sirkesi
  • Tuz

  • Fener Balığı Çorbası Hazırlanışı
  • Havuç, patates ve soğanın kabuklarını soyup tencereye alın. Maydanoz ve defne yapraklarını ilave edin. üzerlerini geçecek kadar su ilave edip sebzeler biraz haşlanıncaya kadar pişirin. Balık filetoyu tencereye ilave edin. Hepsi birlikte piştikten sonra sebzelerle balıkları ayrı kaplara alın. Maydanoz ve defne yapraklarını çıkarın. Sebzeleri suyuyla birlikte mutfak robotundan geçirin. Başka bir tencerede tereyağı ile unu kavurun. Sebze ve balık suyunu ilave edip kaynamaya bırakın. Bir kasede yumurta ile limon suyunu karıştırıp tencereye aktarın. Kuşbaşı olarak böldüğünüz balığı ve elma sirkesini ilave edip 10 dakika kaynatın. Servis tabağına alıp üzerini kırmızı biber ve kişnişle süsleyerek servis yapın.Fener balığı çorbası artık hazır, afiyet olsun.
  •