skip to main |
skip to sidebar
Kafkas Çorbası Malzemeleri
1 yemek kaşığı pilavlık bulgur2 yemek kaşığı arpa şehriye8 su bardağı et suyu1.5 yemek kaşığı tereyağı1 kase ince doğranmış beyaz lahana3 pancarYarım kerevizYarım havuç1 küçük boy soğanTuz2 yumurta sarısıYarım su bardağı ılık süt
Kafkas Çorbası Hazırlanışı
Tereyağını tencerede eritin ve ince doğranmış soğanı pembeleşinceye kadar kısık ateşte kavurun. Jülyen doğradığınız pancar, kereviz, havuç ve lahanayı ilave ederek 3 dakika kadar kavurun. Kavrulmuş sebzelere et suyu ile tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler pişinceye kadar haşlayın. Arpa şehriye ve bulguru ilave edip pişirin. Bir kaseye yumurta sarıları ile ılık sütü alın ve bir dakika çatalla çırpın. Terbiyeyi kaynayan çorbaya aktarın ve iyice karıştırdıktan sonra çorbayı bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
Lezzetli Kafkas Çorbası Afiyet Olsun...