skip to main |
skip to sidebar
Tavuk Etli Kestane Çorbası Malzemeleri
Yarım kg şekersiz kestane püresi1 tavuk kalça but1 soğan2~3 diş sarımsak1 defne yaprağı1 yemek kaşığı tereyağı4 su bardağı sıcak su1 yemek kaşığı ayçiçek yağı1 yemek kaşığı kestane unu3~4 su bardağı tavuk suyuTuzKarabiber
Tavuk Etli Kestane Çorbası Hazırlanışı
Bir yemek kaşığı ayçiçek yağını tencerede ısıtın. Tavuk etini ekleyip her iki tarafını kızartın. üzerine defne yaprağı ve 4 su bardağı sıcak su ekleyip tavuğu haşlayın. Haşladığınız tavuğun etlerini didikleyin. Tereyağını tencerede eritin. Küp doğradığınız soğanı ve sarımsağı ekleyip soteleyin. Bir yemek kaşığı unu ilave edin. 4 su bardağı tavuk suyunu da ilave edip hızlı bir şekilde karıştırın. Kestane püresini ekleyip 4-5 dakika pişirin. El blenderi ile pürüzsüz kıvama gelinceye kadar çekin. Tavuk etlerini ilave edip 5 dakika daha pişirin. Tuz ve karabiberi ekledikten sonra sıcak servis yapın.Tavuk etli kestane çorbası artık hazır, afiyet olsun.