Baharatlı Pancar Çorbası Tarifi



Baharatlı Pancar Çorbası Malzemeleri
  • 4 pancar
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 3~4 su bardağı sıcak tavuk suyu veya su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Fesleğen
  • kırmızı toz biber
  • Kimyon
  • Krema
  • Kekik

  • Baharatlı Pancar Çorbası Hazırlanışı
  • Zeytinyağını tencerede ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsakları ekleyip soteleyin. Temizleyip ayıkladığınız ve iri iri doğradığınız pancar, havuç ve patatesi ekleyip 10 dakika daha soteleyin. 3 su bardağı sıcak tavuk suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzu ve karabiber ile tatlandırıp blender ile pürüzsüz oluncaya kadar ezin. Suyu yeterli gelmez ise kalan suyu çorbanın kıvamına göre yavaş yavaş ilave edin. 1-2 taşım kaynattıktan sonra kaselere aktarın. üzerine 1 yemek kaşığı krema ilave edip, kekik serpin. Servis yapın.Baharatlı pancar çorbası artık hazır, afiyet olsun.
  •