skip to main |
skip to sidebar
Baharatlı Pancar Çorbası Malzemeleri
4 pancar1 soğan2 diş sarımsak1 havuç1 patates3~4 su bardağı sıcak tavuk suyu veya suYarım çay bardağı zeytinyağıTuzKarabiberKırmızı pul biberFesleğenkırmızı toz biberKimyonKremaKekik
Baharatlı Pancar Çorbası Hazırlanışı
Zeytinyağını tencerede ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsakları ekleyip soteleyin. Temizleyip ayıkladığınız ve iri iri doğradığınız pancar, havuç ve patatesi ekleyip 10 dakika daha soteleyin. 3 su bardağı sıcak tavuk suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzu ve karabiber ile tatlandırıp blender ile pürüzsüz oluncaya kadar ezin. Suyu yeterli gelmez ise kalan suyu çorbanın kıvamına göre yavaş yavaş ilave edin. 1-2 taşım kaynattıktan sonra kaselere aktarın. üzerine 1 yemek kaşığı krema ilave edip, kekik serpin. Servis yapın.Baharatlı pancar çorbası artık hazır, afiyet olsun.